Vackra begravningsplatser i Malmö

I Malmö finns några av världens vackraste kyrkogårdar. Malmös kyrkogårdar ligger i södra Sverige och är kända för sina fantastiska landskap och sin arkitektur. Besökare kan hitta en mängd olika gravstenar, mausoleer och skulpturer bland gravstenarna. Många av kyrkogårdens monument är från 1700- och 1800-talen. Förutom att vara en viloplats för de avlidna så är Malmös kyrkogårdar också populära turistattraktioner.

Besökare kan ta en lugn promenad på kyrkogårdarna och reflektera över livets gåtor samtidigt som man kan uppskatta de fantastiska konstverk som utsmyckar Malmös vackra kyrkogårdar.

När en person bosatt eller skriven i Malmö avlider blir en naturlig följd att man börjar planera för och anordna en begravning i just Malmö. Det är nämligen rätt sällan som man väljer att begrava en person utanför den kommun eller stad som hen var skriven eller bosatt i. Det om inte annat anges eller har bestämts av den avlidne i fråga.

Om det är så att en begravning i Malmö blir aktuellt kan det vara bra att kolla upp vilka olika alternativ av begravningsplatser ni har att välja mellan. Har den avlidne inte angett någon specifik plats där hen önskas begrava är det upp till de nära anhöriga att bestämma platsen. Det möjligtvis i samråd med en begravningsbyrå. 

Vill du anordna en begravning i Malmö kan vi tipsa dig om att kolla in följande begravningsplatser i Malmö.

Gamla kyrkogården

Om du letar efter en fridfull plats att promenera bland vackra monument och grönska är den gamla kyrkogården i Malmö den perfekta platsen. Kyrkogården grundades 1812 och är den sista viloplatsen för många av stadens mest anmärkningsvärda invånare, däribland författare, konstnärer och politiker.

Kyrkogården är också hemvist för en mängd olika växter, inklusive höga träd och känsliga vilda blommor. Vare sig du är intresserad av historia eller helt enkelt gillar att tillbringa tid utomhus kommer den gamla kyrkogården i Malmö garanterat att kunna ge dig ro i själen.

Eftersom att detta är en väldigt gammal och vacker begravningsplats som ligger placerad mitt i centrala Malmö har den bidragit med många både fina, känslosamma och sorgliga begravningar och ceremonier för Malmöbor under en väldigt lång tid. 

Vill du anordna en begravning på en vacker begravningsplats i Malmö kan Gamla Kyrkogården, eller gamla begravningsplatsen som den också kallas, vara en passande plats. Adressen är Gustav Adolfs Torg 3.

Östra kyrkogården

Östra kyrkogården är den absolut största gravplatsen i Malmö. Det är till och med den tredje största i hela Sverige. Vill du att den avlidne ska få gott om plats att vila på tillsammans med många andra som vandrat över till andra sidan kan Östra Kyrkogården vara en plats där ni kan finna ro. Gravplatsen har funnits sen år 1921 och erbjuder mångsidig service på plats.

Östra kyrkogården i Malmö är en vacker plats att besöka för att njuta av naturens skönhet och ljud. Kyrkogården är öppen året runt, men den är särskilt vacker på våren och sommaren när blommorna blommar. Östra kyrkogården är hemvist för många olika fågelarter, och det är en utmärkt plats för en promenad i stillsamhet. Det finns också ett antal gravplatser som går tillbaka till början av 1900-talet, så det är intressant att utforska områdets historia. Östra kyrkogården är en fridfull plats att tillbringa tid på, och den är väl värd ett besök.