Husie kyrka

Ända sen år 1857 har Husie kyrka funnits på plats i Husie församling. Belägen i östra Malmö, med en rätt central placering, är det idag en mycket populär besöksplats för såväl de som vill hedra och sörja de avlidna som för de som vill fira livet. Det hålls såväl begravningsceremonier som dop, vigselevent och gudstjänster i kyrkan. 

Trots kyrkans ålder är den i ett väldigt gott skick och känns både personlig, stämningsfull och trygg. Det finns ett flertal gravplatser utspridda med goda mellanrum på kyrkogården för att ge ro och vila till de som fått vandra till andra sidan. Samtidigt har de sett till att du som besökare kan ta dig fram till gravplatsen bekvämt och smidigt med fina, välskötta gångar.

Husie kyrkas historia

År 1857 invigdes Husie kyrka, vars konstruktion och design ritades av Carl George Brunius. Där och då fanns det bara en medeltida kyrka belägen på samma plats, vilken enligt många hade gjort sitt. Man valde då helt enkelt att anlita den tiden stora kyrkoarkitekt, C G Brunius, för att rita en kyrka som senare skulle komma att ersätta den medeltida kyrkan. 

Husie Kyrka byggdes av ingen mindre än den tidens murarmäste, Johan Stenberg, som helt klart var med på att inbringa något lite mer modernt och trivsamt i kyrkväg till området. Trots att man valde att ta tillvara på några av den medeltida kyrkans väggar och torn gav den nya konstruktionen ett otroligt lyft till Husie församling. Idag är detta en välkänd plats.