Gravplatser i Skåne

För den avlidne som spenderat sista delen av sitt liv boendes i Skåne är det väldigt naturligt att välja att ha begravningen i just Skåne. Om den avlidne inte angav några andra önskemål eller preferenser det vill säga. Skåne är däremot ett rätt stort område i Sverige, vilket innebär att det finns många valmöjligheter när det kommer till val av gravplats.

Beroende på var i Skåne den avlidne var bosatt eller skriven kan med andra ord en viss gravplats passa bättre än andra. Kanske visar det sig att det inte alls är i Skåne som den avlidne ska begravas, eller att begravningsceremonin ska hållas på en helt annan plats? Om så är fallet är det såklart möjligt att anordna!

Om det däremot är aktuellt att gravsätta den avlidne i området av Skåne kan det vara bra att ha koll på några av de gravplatser som kan vara ett passande val. Nedan listar vi några olika gravplatser i Skåne som du kan välja mellan:

Bjällerups kyrkogård

Vill ni anordna en begravning med tillhörande ceremoni i Staffanstorp? Då kan Bjällerups Kyrkogård vara ett bra förslag av gravplats. Denna kyrkogård tillhör nämligen just Staffanstorps kommun och församlingen s:t Staffanstorp. Oavsett om ni vill begrava den avlidne i en minneslund eller i en grav finns möjligheterna här. 

Norra Kyrkogården Lund

Om det är aktuellt att anordna en begravning för en avliden som bodde i eller i närheten av Lund kan Norra Kyrkogården vara ett alternativ. Denna gravplats är inte bara fin och stämningsfull, utan här är också arkitekturen både unik och väldigt vacker. Nära centrum men fortfarande med tillgång till enormt stora ytor grönmark. 

S:t Maria Kyrka Åhus

Ett annat mycket vackert alternativ av gravplats i Skåne är S:t Maria Kyrka i Åhus. I och med att denna kyrka renoverades så sent som år 2019 är den idag både fin, modern och trivsam att vistas i. Det kan i sig underlätta begravningen och göra det hela något enklare, trots att det ofta är en otrolig sorgsen och jobbig ceremoni. Till S:t Maria Kyrka är alla välkomna!