Bunkeflo kyrka

Bunkeflo kyrka, även benämnd som Bunkeflo strandkyrka, är en centralt belägen kyrka i Malmös stadsdel Bunkeflostrand. Vill du erbjuda den avlidne en trygg, stillsam och trivsam plats att vila på, men samtidigt ge de nära anhöriga möjligheten att smidigt och enkelt ta sig till gravplatsen för ett besök kan Bunkeflo strandkyrka vara det perfekta valet.

Tack vare att kyrkan ligger så pass centralt i Malmö, med närhet till både bostäder och grönområden, finns det mycket som talar för att platsen kan omge ett lugn för samtliga inblandade. Kyrkan, som tillhör Svenska Kyrkan, i fråga erbjuder proffsig service och personliga bemötanden oavsett om det gäller begravningsplanering eller om du behöver hjälp eller få tips om något.

Strandkyrkan

Något som kan vara bra att veta om är att det i Malmö både finns en kyrka som heter Bunkeflo kyrka och en kyrka som heter Bunkeflo strandkyrka. Bunkeflo strandkyrka är den som du idag kan vända dig till då du vill anordna en begravning eller någon annan kyrklig ceremoni – Bunkeflo kyrka är dessvärre stängd på grund av för dåligt skick. 

I och med strandkyrkans centrala placering i området beslutade man år 2014 att just denna kyrka skulle få komma att bli församlingskyrkan i Limhams församling, i Lunds stift. Det är en mycket vacker, välskött och välbesökt plats dit alla är välkomna för att sörja och hedra de avlidna.

Om du planerar en begravning i Malmö och vill överväga Bunkeflo strandkyrka som ett alternativ bör du kontakta dem för mer information eller för att boka in ett besök.